Szegedi Herman Ottó Horgászegyesület

Alapítva: 1934.

Mólószabályzat

Hatályos 2015.01.01-től

II/2 MELLÉKLET

SZEGEDI HERMAN OTTÓ HORGÁSZ EGYESÜLET

MÓLÓHASZNÁLATI SZABÁLYZAT

 

MÓLÓHASZNÁLAT EGYESÜLETI SZABÁLYOZÁSA:

A Horgászegyesület azon vízterületein ahol mólóról történő horgászás engedélyezett, móló tulajdonosa csak az egyesület tagja lehet. A mólók adásvétele esetén a vevő a horgászegyesület felnőtt tagja kell, legyen.

 

REGISZTRÁCIÓ:

 1. Az egyesület kezelésében lévő vízterületek közül a FEHÉRPART-SZILVÁS és KERAMIT vízterületeken engedélyezett a mólóról történő horgászás.
 2. A mólót minden évben regisztráltatni kell az egyesületnél, mellyel egy időben egy nyilatkozat kerül aláírásra a tulajdonos részéről, amelyben a tulajdonos(ok) magukra nézve kötelezően elfogadják az egyesület közgyűlése határozattal elfogadott mólóhasználati szabályzatot.
 3. A regisztráció díjazásellenében mólónként és tulajdonosonként történik. A díj mértékét a közgyűlés határozza meg, befizetésének határideje a tárgyév március 31.  Késedelmes befizetés esetén pótdíj /mértékét a közgyűlés határozza meg/ fizetendő.
 4. A regisztrációkor kiadott igazolvány és az adott vízterületre érvényes területi jeggyel kell a tulajdonosnak rendelkezni, és ezen engedélyek birtokában lehet horgászni.
 1. Ha a horgász szünetelteti tárgyévben a horgászatot a mólójáról, azt március 31.-ig az egyesületnél írásban be kell jelenteni egyidejűleg a tárgyévi használó személyét meg kell nevezni, a regisztrációs díjat a használó fizeti.
 1. Új móló /bővítés, átépítés/ csak az egyesület előzetes engedélye alapján építhető, a hatályos jogszabályok betartásával. Az előzetes engedély kiadásához a mólóbizottság terepszemlét követő pozitív javaslata szükséges. Az előzetes engedély érvényessége a kiadás napjától számított 1 év, mely időszakon belül az adott mólót dokumentáltan (fotók, GPS koordináták) készre kell jelenteni az egyesület felé, és a mólót regisztrálni kell.
 2. Abban az esetben, ha az új móló létesítésekor nem kérték az egyesület hozzájárulását a móló 3 évig nem regisztrálható, tehát a horgászás tilos a jelzett időszakban a nem regisztrált mólóról.
 3. Mólóról történő horgászás csak olyan mólóról folytatható a tulajdonos részéről /az éves regisztrációs díj megfizetése mellett/ amely az egyesület által kiadott és a tulajdonos által felszerelt regisztrációs táblával rendelkezik.

 

MÓLÓHASZNÁLAT

 1. Csak bejáróval ellátott mólót lehet üzemeltetni.
 2. A regisztrációs számmal ellátott mólót lezárni tilos, azt érkezési sorrendben bárki horgászás céljából saját felelősségére használhatja A tulajdonos kérésére /ha a mólóregisztrációs igazolványával igazolja a tulajdonlást/ az addig ott horgászónak el kell hagyni a mólót.
 3. Minden mólóhoz a tulajdonos engedélyével egy darab csónak köthető a csónakengedély kiváltását követően.
 4. Csónakot a mólóhoz úgy kell kikötni, hogy az ne zavarja a mólóról a horgászatot.
 5. Az éjszakai horgászat során kötelező a mólót az ellenőrzés szempontjából jól látható módon kivilágítani.
 6. Az egyesület által előre meghirdetett horgászversenyek idejére a tulajdonos köteles a verseny résztvevői számára szabaddá tenni. Ezen időszakban a mólóhoz kötött csónakok sem használhatók.
 7. A tulajdonos köteles a móló környezetében elhelyezkedő, magántulajdonban lévő mezőgazdasági területeket azok termését megóvni, az okozott kárt megtéríteni.
 8. A móló környezetét és az ahhoz tartozó parkolóhelyet tisztán és karban kell tartani.
 9. A mólón történt esetleges balesetekért a móló tulajdonosa valamint az egyesület semmilyen felelősséget nem vállal.

 

Fenti rendelkezések megszegése esetén a fegyelmi szabályzatban foglaltak figyelembevételével fegyelmi büntetés kerül, kiszabásra valamint a mólóregisztráció visszavonásra kerül.

Az egyesületi iroda a I. félévben
( január 01. - június 30. )


PÉNZTÁR NYITVATARTÁSA:

HÉTFŐ 9:00 - 12:00
KEDD 9:00 - 18:00
SZERDA 9:00 - 16:00
CSÜTÖRTÖK 9:00 - 16:00
PÉNTEK 9:00 - 18:00

2018. évi fogási naplók leadási határideje: 2019. február 28.

Az iroda 2019. január 02. és február 28. között munkanapokon nyitvatartási időben fogadja a naplót leadó horgásztársakat.

0782683
Ma
Tegnap
Ezen a héten
Ebben a hónapban
Múlt héten
Múlt hónapban
Összesen
42
304
605
779841
6447
8798
782683
Saját IP: 54.234.114.202
2019-01-23 05:20

Jelenleg 21 vendég és 0 felhasználó van vonalban.