Szegedi Herman Ottó Horgászegyesület

Alapítva: 1934.

Mólószabályzat

Hatályos 2015.01.01-től

II/2 MELLÉKLET

SZEGEDI HERMAN OTTÓ HORGÁSZ EGYESÜLET

MÓLÓHASZNÁLATI SZABÁLYZAT

 

MÓLÓHASZNÁLAT EGYESÜLETI SZABÁLYOZÁSA:

A Horgászegyesület azon vízterületein ahol mólóról történő horgászás engedélyezett, móló tulajdonosa csak az egyesület tagja lehet. A mólók adásvétele esetén a vevő a horgászegyesület felnőtt tagja kell, legyen.

 

REGISZTRÁCIÓ:

  1. Az egyesület kezelésében lévő vízterületek közül a FEHÉRPART-SZILVÁS és KERAMIT vízterületeken engedélyezett a mólóról történő horgászás.
  2. A mólót minden évben regisztráltatni kell az egyesületnél, mellyel egy időben egy nyilatkozat kerül aláírásra a tulajdonos részéről, amelyben a tulajdonos(ok) magukra nézve kötelezően elfogadják az egyesület közgyűlése határozattal elfogadott mólóhasználati szabályzatot.
  3. A regisztráció díjazásellenében mólónként és tulajdonosonként történik. A díj mértékét a közgyűlés határozza meg, befizetésének határideje a tárgyév március 31.  Késedelmes befizetés esetén pótdíj /mértékét a közgyűlés határozza meg/ fizetendő.
  4. A regisztrációkor kiadott igazolvány és az adott vízterületre érvényes területi jeggyel kell a tulajdonosnak rendelkezni, és ezen engedélyek birtokában lehet horgászni.
  1. Ha a horgász szünetelteti tárgyévben a horgászatot a mólójáról, azt március 31.-ig az egyesületnél írásban be kell jelenteni egyidejűleg a tárgyévi használó személyét meg kell nevezni, a regisztrációs díjat a használó fizeti.
  1. Új móló /bővítés, átépítés/ csak az egyesület előzetes engedélye alapján építhető, a hatályos jogszabályok betartásával. Az előzetes engedély kiadásához a mólóbizottság terepszemlét követő pozitív javaslata szükséges. Az előzetes engedély érvényessége a kiadás napjától számított 1 év, mely időszakon belül az adott mólót dokumentáltan (fotók, GPS koordináták) készre kell jelenteni az egyesület felé, és a mólót regisztrálni kell.
  2. Abban az esetben, ha az új móló létesítésekor nem kérték az egyesület hozzájárulását a móló 3 évig nem regisztrálható, tehát a horgászás tilos a jelzett időszakban a nem regisztrált mólóról.
  3. Mólóról történő horgászás csak olyan mólóról folytatható a tulajdonos részéről /az éves regisztrációs díj megfizetése mellett/ amely az egyesület által kiadott és a tulajdonos által felszerelt regisztrációs táblával rendelkezik.

 

MÓLÓHASZNÁLAT

  1. Csak bejáróval ellátott mólót lehet üzemeltetni.
  2. A regisztrációs számmal ellátott mólót lezárni tilos, azt érkezési sorrendben bárki horgászás céljából saját felelősségére használhatja A tulajdonos kérésére /ha a mólóregisztrációs igazolványával igazolja a tulajdonlást/ az addig ott horgászónak el kell hagyni a mólót.
  3. Minden mólóhoz a tulajdonos engedélyével egy darab csónak köthető a csónakengedély kiváltását követően.
  4. Csónakot a mólóhoz úgy kell kikötni, hogy az ne zavarja a mólóról a horgászatot.
  5. Az éjszakai horgászat során kötelező a mólót az ellenőrzés szempontjából jól látható módon kivilágítani.
  6. Az egyesület által előre meghirdetett horgászversenyek idejére a tulajdonos köteles a verseny résztvevői számára szabaddá tenni. Ezen időszakban a mólóhoz kötött csónakok sem használhatók.
  7. A tulajdonos köteles a móló környezetében elhelyezkedő, magántulajdonban lévő mezőgazdasági területeket azok termését megóvni, az okozott kárt megtéríteni.
  8. A móló környezetét és az ahhoz tartozó parkolóhelyet tisztán és karban kell tartani.
  9. A mólón történt esetleges balesetekért a móló tulajdonosa valamint az egyesület semmilyen felelősséget nem vállal.

 

Fenti rendelkezések megszegése esetén a fegyelmi szabályzatban foglaltak figyelembevételével fegyelmi büntetés kerül, kiszabásra valamint a mólóregisztráció visszavonásra kerül.

Horgászvizsga időpontok 2018.

   tanfolyam vizsga
Április 10, 11.-én 16:00 12.-én 15:00
Május 08, 09.-én 16:00 10.-én 15:00
Június 12, 13.-án 16:00 14.-én 15:00

Vizsga díja:

  • 12-18 év életkor közötti jelentkezőknek: 1.000,-Ft
  • 18 év életkor felett: 3.500,-Ft

A vizsgára való felkészüléshez tananyag ingyenesen letölthető:

Jelentkezni, személyesen az egyesület irodájában, telefonon a 62/441-196 számon, illetve az iroda (kukac) hohe.hu e-mail címen lehet. 


 

0651304
Ma
Tegnap
Ezen a héten
Ebben a hónapban
Múlt héten
Múlt hónapban
Összesen
545
718
2670
643087
20405
28414
651304
Saját IP: 54.167.196.208
2018-04-26 17:23

Jelenleg 32 vendég és 0 felhasználó van vonalban.