Beszerzési tájékoztató

Tisztelt Horgásztársaim!

Tájékoztatjuk önöket, hogy a MOHOSZ országos fejlesztési programjában határozta meg a horgászegyesületeknek a halállomány, a vizek természeti környezetének fejlesztése mellett a minőségi horgásztatási és horgászturisztikai szolgáltatások megteremtésének, kulturált üzemeltetésének feltételeihez szükséges eszközökkel történő támogatását. Ez a lehetősége az országos horgászkártyák bevezetése révén, azok bevételének segítségével valósulhatott meg. E program keretén belül a Szegedi Herman Ottó Horgászegyesület az eszközparkját több, a működést elősegítő az alább felsorolt felszereléssel tudta bővíteni: 

Az ellátmány tartalmaz vadkamerát és éjjellátó eszközt, melyet rejtetten, a területi vizek mentén helyezünk ki, ennek segítségével elsősorban az illegális és szabálytalan halfogás lehetőségét kívánjuk ellenőrizni.

Ellenőrzési tevékenységünk segítésére az egymás és a vezetőkkel történő gyors kapcsolatteremtés céljából mobiltelefonnal láttuk el halőreinket és a kijelölt vezetőket.

Az irodai alkalmazottak gyorsabb és kulturáltabb munkáját modern szövegnyomtató gyorsítja, illetőleg a területen is használható kapcsolatteremtést, háttéradatok beellenőrzését laptop és internetes stick segíti elő.

Évente gondot okoz horgászvizeinken a növényzet burjánzása, amely nehezíti a horgászállások megközelítését és tisztán tartásét. Belógó ágakon szakadnak el a bedobott szerelékek. Ezeken a gondokon segíthetnek az itt látható gépek. Az ágdarálóval ledarált szárakból keletkező mulcsot-nád aprítékot leteríthetjük a saras utakon. A belógó és nehezen elérhető ágakat pedig láncfűrésszel és magassági ágvágóval tudjuk ritkítani.

A vízterületen adódó munkák egy részét lehetetlen áramfejlesztő nélkül végrehajtani a csak árammal működő gépekkel. Ennek elősegítése céljából aggregátort is szereztünk be. Nagyon fontos vizeink tisztán tartása, levegőztetése, a jelentős hőmérsékletváltozást előidéző időjárás alkalmával fellépő oxigénhiány bepótlására, ezért a MOHOSZ-tól kapott eszközigényléskor levegőztető berendezés és szivattyú igényt is előterjesztettünk és megkaptuk.